Katero notranje senčilo izbrati?

KATERO NOTRANJE SENČILO IZBRATI?

Senčilo je zelo pomemben del našega ambienta, saj mora zagotavljati več fukcij dekoracijo, senčenje in hlajenje. Dodatne prednosti, ki pa jih pridobimo s kvalitetnimi notranjimi senčili pa je še zvočna in toplotna izolacija. Priporočljivo je, da se pred nakupom odločite katere funkcije so vam najpomembnejše in se potem na podlagi ugotovljenega odločite katero je optimalno senčilo za vas.

Za katero vrsto senčil se bomo odločili, je predvsem odvisno od naših želja in zahtev. Spodaj si lahko preberete nekaj osnovnih funkcij različnih sistemov.

Rolo zavese

Rolo zavese
Rolo zavese ali roloji se največkrat namestijo na steno ali strop, tako da prekrijejo celotno okno s špaleto. S tem pridobimo poleg boljšega senčenja tudi večji dekorativni učinek. Z različnimi prosojnostmi tkanin, lahko izbirate koliko si želite svetlobe ali intime. Kvalitetni in moderni sistemi nam danes omogočijo velike razpone senčila v enem kosu, to pomeni da lahko naredimo rolo širok tudi 5 m. Sodobni sistemi nam z elekronskim upravljanjem rolojev omogočijo elegantno senčenje prostorov tudi na daljavo, cenovno ugodnejše ročno upravljanje, pa nam sisteme naredi dostopnejše.

Plise zavese

Plise zavese
Plise zavese ali pliseji so notranja tekstilna senčila, ki so v veliki meri nadomestili aluminijaste notranje žaluzije. Njihova prednost je v zelo majhni porabi prostora, saj se namestijo direktno na okensko krilo. Velik nabor antistatičnih tkanin na katere se prah ne useda, nam omogoči tako dekoracijo okno kot tudi kvalitetno senčenje. Sistemi so idealni tudi za reševanje senčenja raznih poševnih in nepravilnih linij oken.

Panelne zavese

Panelne zavese
Panelne zavese ali panele, nam omogočajo senčenje velikih panoramskih steklenih površin ali pa nam lahko služijo kot navidezna pregradna stena v prostoru. Velika izbira dekorativnih tkanin nam v prostor vnese eleganco in estetiko. Minimalistični sistem vodila, je ob zaprem sistemu praktično neviden. Kombinacija različnih barv tkanina na enem sistemu, nam omogoča bezmejno igranje z popestritvijo idealnega ambienta.

Lamelne zavese

Lamelne zavese
Lamelne zavese so z obstojem na trgu dokazale, da z njihovo fukcionalnostjo lahko dobro pripomoremo k dobri klimi v prostoru. Z vertikalnimi trakovi si enostavno prilagajamo stopnjo senčenja in intime. Sodobni materiali za izbiro trakov pa nam lahko zagotavljajo dobro dekoracijo in prijetno svetlobo prostora. Sistemi nam omogočajo tudi senčenje poševnih površin, ki nam velikokrat nastanejo v mansardnih stanovanjih.

Rimske zavese

Rimske zavese
Rimske zavese se največkrat namestijo na steno, tako da prekrijejo celotno okno s špaleto. Brezčasna eleganca Rimskih zaves, vam bo v ambient vlila mehkobo in toplino. Širok nabor sistemov in načinov upravljanja ter različne prosojne, transparentne ali zatemnitvene tkanine vam popestrijo ambient. Naravni materiali in širok spektrom barv vam zagotovijo edinstveno toplino prostora. Najnovejši sistemi, vam omogočajo tudi avtomatsko upravljanje z elektromotorjem

Žaluzije

Žaluzije
Aluminijaste lamele pri notranji žaluziji ščiti prostor pred soncem. Horizontalna namestitev lamel, vam z spreminjanjem naklona omogoča regulacijo svetlobe, ki jo želite spustiti v prostor. Namestitev na okensko krilo, vam ne zasede nič dodatnega prostora in zato so idealne v situacijah kjer nam le tega primanjkuje. Velikokrat se kombinirajo z roloji, ki služijo za boljšo dekoracijo prostora, žaluzija pa prevzame dodatno nalogo senčenja. Upravljamo jih enostavno z obračalno palčko in vrvico.

Strešni roloji

Strešni roloji
Sistemi senčil za strešna okna so primerni za vse tipe oken, ne glede na blagovno znamko. S strešnimi roloji si lahko zagotovimo pravo notranjo temperaturo in svetlobo. Sistemi nam omogočajo tudi popolne zatemnitve z zatemnitvenimi platni in zatemnitvenimi alu vodili. V situaciji, ko pa želite le senčenje in da vam svetloba še vedno pride v prostor pa se uporabljajo sistemi za screen tkanine, ki vam v prostoru naredijo prijetno senco in zadržijo toploto zunaj.

Notranje žaluzije

Lamelne zavese
Notranje žaluzije v moderni izvedbi združujejo najboljše lastnosti tradicionalnega izgleda in sodobne tehnologije
Call Now Button